Deskundige hulp bij (echt)scheiding

Echtscheidingsmediation

Als je besluit om te gaan scheiden of de samenleving te beëindigen, moet je in korte tijd een groot aantal beslissingen nemen. Bijvoorbeeld over de gezamenlijke woning, de zorgverdeling voor de kinderen, de verdeling van gemeenschappelijke bezittingen en schulden, het pensioen en eventuele partner- en kinderalimentatie.

Er moeten veel zaken geregeld worden maar er spelen ook emoties zoals boosheid en verdriet.

Als mediator en financieel echtscheidingsadviseur help ik jullie om orde te scheppen in de chaos die een scheiding met zich meebrengt. Ik begeleid jullie erbij om op een prettige en eerlijke manier tot afspraken te komen over alle aspecten van de scheiding zoals woonruimte voor beiden, het ouderschapsplan, de financiën en het pensioen. Als je het samen eens bent geworden, wordt een echtscheidingsconvenant en – bij minderjarige kinderen – een ouderschapsplan opgesteld.
Vervolgens wordt de echtscheiding aangevraagd bij de rechtbank. Je hebt van het begin tot het einde van het traject een en dezelfde scheidingsmediator als contactpersoon.

ScheidingSMEDIATOR

Na de echtscheiding

Na de scheiding kan er iets wijzigen in de situatie zoals een nieuwe partner, een andere baan of een ander huis. Er kan ook een conflict zijn ontstaan met de ex-partner, bijvoorbeeld over de zorgverdeling voor de kinderen of de hoogte van de alimentatie. In die situaties is het goed om met een scheidingsmediator erbij in gesprek te gaan om het conflict op te lossen, de afspraken uit het convenant of het ouderschapsplan te herzien of om een nieuwe alimentatieberekening te maken. Voor advies over deze zaken en voor bemiddeling kun je ook terecht bij Mediationpraktijk Houten. Je kunt mij bellen voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.

 

Telefoon

030 637 8704

Email

info@mediationhouten.nl

Adres

Papiermolen 30, Houten

Openingstijden

Ma t/m vr, 9.00u – 17.00u