Wat is mediation?

Mediation bij echtscheiding helpt u erbij om op een goede en eerlijke manier afspraken te maken voor de toekomst. Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de wensen en belangen van beide partijen. De mediator begeleidt de gesprekken en onderhandelingen, bewaakt het proces en zorgt ervoor dat er afspraken worden gemaakt waar beide partijen achter staan.

Er samen uitkomen
Als u voor mediation kiest dan heeft u beiden de intentie om er samen uit te komen. De mediationgesprekken zijn vertrouwelijk en de mediator is onafhankelijk en onpartijdig.

Voordelen van mediation
Mediation kent een aantal voordelen en is vooral geschikt als beide partijen een goede verstandhouding willen behouden, vaak in het belang van de kinderen. Mediation helpt erbij om de relatie als partners om te vormen naar een relatie als ouders. Misschien wel het belangrijkste voordeel is dat u samen tot oplossingen komt. Dit maakt het heel waarschijnlijk dat beide partijen in de toekomst goed met de uitkomst van mediation kunnen leven.

Snelheid en kosten
Verder ervaart men de korte doorlooptijd van mediation als een voordeel. Zo heeft u relatief snel duidelijkheid over uw toekomst. Een ander voordeel betreft de kosten; bij mediation zijn de kosten een stuk lager dan wanneer er advocaten worden ingeschakeld of er een rechtszaak wordt gevoerd.

Deskundigheid en professionaliteit
Omdat de mediator tevens financieel echtscheidingsadviseur is, kunt u erop vertrouwen dat de rechten en plichten van beiden aan de orde zullen komen en dat de gemaakte afspraken ook op financieel en fiscaal gebied aan de bestaande regelgeving voldoen.

Cookies stellen ons in staat onze diensten aan te bieden. Door gebruik te maken van onze diensten, aanvaardt u ons gebruik van cookies Meer informatie