Veel gestelde vragen

Op deze pagina treft u de antwoorden op de meest gestelde vragen aan. Blijft uw vraag onbeantwoord? Aarzel niet en neem contact met ons op.

We wonen samen en gaan uit elkaar; is mediation dan ook geschikt?
Ja. Zeker als u samen minderjarige kinderen heeft. Dan bent u verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Ook kan Mediationpraktijk Houten u begeleiden bij het vaststellen van kinderalimentatie, de mogelijkheden voor huisvesting en het verdelen van de gezamenlijke bezittingen en schulden.

Kan ik op korte termijn een afspraak maken?
Meestal kunt u binnen 1 of 2 weken terecht voor een eerste gesprek.

Hoe lang duurt een intakegesprek?
Het intakegesprek duurt een half uur. Tijdens dit gesprek zet de MfN mediator het mediationtraject uiteen. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Alleen zo kunt u bepalen of mediation voor u geschikt is. Let wel, tijdens het intakegesprek gaan we kort op uw specifieke situatie in. Uw situatie komt vooral na de start van de mediation aan de orde.

Zijn er kosten verbonden aan het intakegesprek?
Nee. Het intakegesprek is vrijblijvend en kosteloos. Als u samen besluit om aansluitend aan het intakegesprek te starten met de mediation en het gesprek dus voort te zetten (voor zover de agenda dat toelaat), dan wordt de overige tijd gewoon in rekening gebracht.

Ik wil graag een keer alleen komen praten, zonder mijn partner/de andere partij; is dat mogelijk?
Meestal beginnen beide partners samen aan het mediationtraject. U kunt de eerste keer alleen komen, om zo te bepalen of mediation iets voor u is. Als u besluit verder te gaan met de mediation, dan zal de mediator eerst met de andere partner of partij een gesprek voeren. Zo wordt gewaarborgd dat geen van beiden een 'voorsprong' heeft in de mediation. De mediator zal ten allen tijde haar neutraliteit moeten waarborgen.

Ik vind het moeilijk om voor mezelf op te komen; kan ik iemand meenemen naar de mediation?
In overleg met de mediator en de andere partij is dit eventueel mogelijk. De andere partij zal in dit geval ook in de gelegenheid worden gesteld om iemand mee te nemen. Diegene, die meekomt, wordt verzocht om een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen.

Cookies stellen ons in staat onze diensten aan te bieden. Door gebruik te maken van onze diensten, aanvaardt u ons gebruik van cookies Meer informatie