alimentatieberekening

Kinderalimentatie en partneralimentatie

Het maken van een alimentatieberekening is onderdeel van de echtscheidingsmediation. Dit is maatwerk en hiervoor maakt de mediator gebruik van een alimentatierekenprogramma. In de alimentatieberekening worden het inkomen en de lasten van beide partners meegenomen. Zo wordt de draagkracht van beiden berekend. Ingeval van kinderalimentatie worden de kosten van de kinderen verdeeld naar rato van draagkracht. Partneralimentatie betreft een bijdrage in de kosten van levensonderhoud van de meest draagkrachtige ex-partner aan de minst draagkrachtige ex-partner.

Herberekening alimentatie

Wijzigingen na de echtscheiding

Het komt nogal eens voor dat er na de scheiding een wijziging optreedt in de situatie. De zorgverdeling kan bijvoorbeeld veranderen of het inkomen kan wijzigen. Ook gebeurt het regelmatig dat een van beiden gaat samenwonen of trouwen of dat er een kind wordt geboren bij een van beide ex-partners. Tenslotte kunnen toeslagen en heffingskortingen wijzigen in de loop van de tijd.
Al deze wijzigingen kunnen aanleiding zijn om de afspraken over de alimentatie te herzien. Voor het maken van een herberekening van de alimentatie kun je ook terecht bij Mediationpraktijk Houten.

 

Telefoon

030 637 8704

Email

info@mediationhouten.nl

Adres

Papiermolen 30, Houten

Openingstijden

Ma t/m vr, 9.00u – 17.00u